Kookworkshop over de smaak van de Friese bodem

Datum: Zondag 30 juni van 10:30 uur tot 14:30 uur
Prijs: €75 p.p. workshop inclusief koffie, thee en lunch
Locatie: Maatschap van der Bos-Weidenaar, Witmonnikswei 1, Holwerd

Hou je van koken en wil je nieuwe smaken creëren met (wilde) groenten van Friese bodem? Dan is deze kookworkshop echt iets voor jou. In deze workshop staan lokale groenten en kruiden centraal. Avontuurlijke chefs Titia Bouwmeester en Merel Nolet nemen je mee in de wereld van de plantaardige keuken. Je leert nieuwe kooktechnieken waarmee je de smaak van groenten kan intensiveren. Je vergroot je creativiteit en ontdekt nieuwe smaakcombinaties. De workshop sluit af met een gezamenlijke lunch met zicht op de Friese akkers.

Je bent welkom in ons gezellige pop-up restaurant op het akkerbouwbedrijf van familie Van Der Bos in Holwerd waar 5eKwartier ook de voorstelling Grondproeven speelt. De workshop wordt gegeven door enthousiaste en vakkundige vegetarische chef-koks, Titia Bouwmeester en Merel Nolet.

Titia Bouwmeester is vegetarisch chef-kok en tevens regisseur van de voorstelling Grondproeven. Afgelopen jaren sprak ze met tientallen akkerbouwers over hun zoektocht naar natuur-inclusieve teelt en lokale afzetmarkt voor hun producten. Op basis daarvan maakten ze meerdere voorstellingen op akkerbouwbedrijven verspreid over het land. In deze workshop deelt ze haar kennis over de culinaire mogelijkheden van (wilde) seizoensgroenten.

Merel Nolet is vegetarisch kok, tekstschrijver en storyteller. Samen met chef Tineke de Lange organiseert ze Kantine Rotterdam; een reizend pop-up restaurant op verschillende plekken in de stad. Ze kookt bij voorkeur met groenten uit de buurt en kan hier met passie over vertellen.