Kruidige pompoentaart
Taartbodem
200 gram havermeel
200 gram granola
200 gram ongezouten plantaardige boter
50 gram suiker
1 theelepel zout
Vulling
600 gram pompoen
500 milliliter sinaasappelsap
200 gram suiker
2 theelepels kaneel
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel nootmuskaat (gemalen)
1/3 theelepel kruidnagel
1 theelepel piment
3 theelepels maïzena
4 eieren
Garnering
4 el bierstroop
4 el crème fraîche
4 el pompoenpitten
2 takjes munt
Taartbodem
Doe het havermeel, granola en suiker in een kom.
Snij de boter in kleine stukjes en voeg toe.
Kneed snel tot een bal.
Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het 30 minuten rusten in de
koelkast.
Leg het deeg vervolgens op een met bloem bestoven werkblad.
Rol het deeg uit tot een ronde lap.
Bekleed de vorm met bakpapier en vet het papier in met olie
Bekleed de taartvorm met het deeg.
Vulling
9
Verwijder de schil en de pitten van de pompoen en snijd in kleine
blokjes.
Zet een pan op het vuur met de sinaasappelsap, suiker, specerijen en
pompoenblokjes.
Breng het aan de kook en laat 15 min zachtjes doorkoken.
Als de pompoen gaar is kun je de pompoen pureren met een staafmixer.
Laat het pompoen mengsel afkoelen.
Verwarm de oven voor op 175 graden, hete lucht.
Klop de eieren en voeg ze toe.
Zeef de maïzena over het mengsel en roer alles goed door elkaar.
Giet het mengsel op de taartbodem.
Bak de taart in ongeveer 45 minuten gaar.
Bierstroop
33 cl donker bier
500 gram basterdsuiker
10 cl water
2 tl kaneel
1 tl jeneverbessen
1,5 citroen (sap en rasp)
zwarte peper
Doe alle ingrediënten bij elkaar in een pannetje
Laat ± 30 minuten zachtjes inkoken
Zeef de jeneverbessen er uit.
Zet in de koelkast.