Aardappel-uiensoep voor 4 personen

Ingrediënten

280 gram kruimige aardappels, geschild en in stukken

120 gram gele ui

4 el olijfolie 

2 liter water

1 stuk kombu 

bouillonpoeder 

Bereiden

Verwarm de olie in pan en voeg de geschilde aardappel en ui toe

Schep goed door, voeg zout toe

Smoor zeker voor 30 minuten

Voeg water, bouillonpoeder en kombu toe

Breng aan de kook, zet laag en laat langzaam garen

Haal kombu eruit, pureer en breng verder op smaak met zout en peper

Preiolie

Ingrediënten

150 gram preigroen

300 ml neutrale olie

1 druppel witte wijnazijn

Zout, peper

Bereiden

Snij het preigroen in kleine stukken

Was goed en draai kurkdroog in de slacentrifuge

Verwarm de olie in een pannetje tot 70 graden en draai vuur uit

Gooi het prei groen erbij en laat staan voor 5 minuten

Draai dan in de keukenmachine tot een gladde massa

Haal door een zeef en maak op smaak met zout, peper en witte wijnazijn

Knoflookcroutons

Ingrediënten

1 snee brood van de Lidl
2 knoflookteentjes (gepeld)

2 eetlepels olijfolie

snuf peper en zout

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175 graden

Verhit olijfolie en knoflook heel zachtjes in een pannetje voor 5 minuten

Snij de korst van het brood af en maak kleine, gelijke blokjes van het brood

Schep de broodblokjes goed door de olie

Bekleed een ovenschaal met bakpapier en leg de broodblokjes hierop

Bak in 6-8 minuten knapperig en goudbruin

Bestrooi met wat peper en zout en laat even afkoelen op keukenpapier

Garnering
4 el Crème Fraîche 

Chilipepervlokken (bul piper)

Schep de soep op de borden. 

Garneer met knoflookcroutons, preiolie, creme fraiche en chili peper vlokken