Aardappel-uiensoep voor 4 personen
Ingrediënten
280 gram kruimige aardappels, geschild en in stukken
120 gram gele ui
4 el olijfolie
2 liter water
1 stuk kombu
bouillonpoeder
Bereiden
Verwarm de olie in pan en voeg de geschilde aardappel en ui toe
Schep goed door, voeg zout toe
Smoor zeker voor 30 minuten
Voeg water, bouillonpoeder en kombu toe
Breng aan de kook, zet laag en laat langzaam garen
Haal kombu eruit, pureer en breng verder op smaak met zout en peper
Preiolie
Ingrediënten
150 gram preigroen
300 ml neutrale olie
1 druppel witte wijnazijn
Zout, peper
Bereiden
Snij het preigroen in kleine stukken
Was goed en draai kurkdroog in de slacentrifuge
Verwarm de olie in een pannetje tot 70 graden en draai vuur uit
Gooi het prei groen erbij en laat staan voor 5 minuten
Draai dan in de keukenmachine tot een gladde massa
Haal door een zeef en maak op smaak met zout, peper en witte wijnazijn
Knoflookcroutons
Ingrediënten
1 snee brood van de Lidl
2 knoflookteentjes (gepeld)
2 eetlepels olijfolie
snuf peper en zout
Bereiden
Verwarm de oven voor op 175 graden
Verhit olijfolie en knoflook heel zachtjes in een pannetje voor 5 minuten
Snij de korst van het brood af en maak kleine, gelijke blokjes van het brood
Schep de broodblokjes goed door de olie
Bekleed een ovenschaal met bakpapier en leg de broodblokjes hierop
Bak in 6-8 minuten knapperig en goudbruin
Bestrooi met wat peper en zout en laat even afkoelen op keukenpapier
Garnering
4 el Crème Fraîche
Chilipepervlokken (bul piper)
Schep de soep op de borden.
Garneer met knoflookcroutons, preiolie, creme fraiche en chili peper vlokken