• home
  • voorstellingen
  • groepsuitje
  • over ons
  • recepten
  • contact
  • Menu Menu

Griesmeelkwarktaart met rabarber en vlierbloesemsiroop

Bereiding griesmeeltaart

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een oven schaal van 1,5 liter inhoud in.

Meng het griesmeel door de yoghurt en laat 5 minuten staan om te wellen.

Roer de bloem, gesmolten boter, zout en de citroenzest er door heen.

Klop de eidooiers met de suiker schuimig.

Roer het griesmeel-yoghurtmengsel erdoor tot een glad mengsel.

Klop het eiwit stijf in een brandschone kom. Spatel eerst een flinke lik door het griesmeelbeslag en spatel vervolgens de hele boel door de rest van het geklopte eiwit.

Schep het beslag in de ingevette ovenschaal

Bak de taart in ongeveer 20 minuten goudbruin.

Bereiding rabarber uit de oven

Verwarm de oven op 180 graden

Haal het loof aan de bovenkant en het witte voetje van de rabarber aan de onderkant eraf en snij de rabarber vervolgens in mooie, gelijke stukken van zo’n 7 centimeter.

Vet de ovenschaal in
Leg de rabarber in strak gelid in de ovenschaal.

Strooi er een beetje suiker over

Zet 10 minuten in de oven. Prik om te checken of de rabarber gaar is.

Bereiding hangop

Begin een nacht van tevoren.
Bekleed een zeef met een vochtige, schone theedoek en hang in een diepe kom.

Schenk de yoghurt erin, dek af en zet 8 uur of langer in de koelkast, zodat het vocht uit de yoghurt kan lekken. Schep de hangop uit de theedoek in een kom en roer los.
Klop de slagroom stijf met de suiker. Spatel de slagroom door de hangop.

Bereiding vlierbloesemsiroop

Pluk de vlierbloesemschermen in mei of juni. Laat nog wat schermen staan voor de bijen en de vogels!

Schud de vlierbloesem voorzichtig uit zodat eventuele beestjes eruit vallen. Schud niet te hard want dan waait het stuifmeel weg en dat zorgt juist voor de smaak.

Knip de groene stelen van de schermen en doe de bloesem in een grote pan of emmer met deksel.

Snij de citroen in plakken en voeg aan de bloesem toe

Zet de bloesem met de citroen net onder water. Laat 24 tot 48 uur staan met de deksel erop.

Zeef het mengsel door een fijne zeef waar een schone theedoek in ligt.

Vang het vocht op. Gooi de bloemen en de citroen weg.
Meet met behulp van een maatbeker hoeveel vloeistof je nu hebt.

Voeg per liter vocht 850 gram suiker en 20 gram citroenzuur toe en breng dit rustig aan de kook tot alle suiker is opgelost.

Giet de siroop in een schone weckfles en sluit af.

Bewaar de siroop op een droge en koele plek. Na openen bewaren in de koelkast.

Begin een nacht van tevoren.
Bekleed een zeef met een vochtige, schone theedoek en hang in een diepe kom.

Schenk de yoghurt erin, dek af en zet 8 uur of langer in de koelkast, zodat het vocht uit de yoghurt kan lekken. Schep de hangop uit de theedoek in een kom en roer los.
Klop de slagroom stijf met de suiker. Spatel de slagroom door de hangop.

ingrediënten

Griesmeeltaart

Ingrediënten

175 gram griesmeel

250 gram schenkbare yoghurt

50 gram bloem

50 gram boter, gesmolten

snuf zout

geraspte schil van 1 citroen

3 eieren, gesplitst in dooier en wit

70 gr rietsuiker

Rabarber uit de oven

2 rabarberstelen

1 el boter of olie

2 el suiker

Hangop

Ingrediënten

0,5 l volle yoghurt

50 ml verse slagroom

3 el suiker

Vlierbloesemsiroop

Ingrediënten

25 stuks vlierbloesemschermen of meer

1 biologische citroen

850 gr suiker per liter water

20 gram citroenzuur

Grondproeven ook op jouw evenement?

Speciaal voor agrarische evenementen is de pop-up versie van GRONDPROEVEN 1 te boeken.

Neem contact op

Interessante links

Interessante links wellicht? Veel plezier op deze site :)

Pagina’s

  • contact
  • Griesmeelkwarktaart met rabarber en vlierbloesemsiroop
  • Groepsuitje boeken
  • home
  • over ons
  • Privacy Policy
  • recepten
  • Rode uien aardappelsoep met dille olie
  • Rookwortel, gestoofde ui, aardappelpuree, worteljus en mosterdkaviaar
  • Trouw ‘Het menselijke verhaal achter de boze boer’
  • voorstellingen

Categorieën

  • Voorstellingen

Archief

  • december 2022
  • november 2022
© Copyright - Grondproeven - Website door Kobalt Digital
Scroll naar bovenzijde
We gebruiken cookies op onze website om jou de meest fijn bezoekerservaring te bieden. Door op 'Alles accepteren' te klikken, stem je in met het gebruik van ALLE cookies. Je kunt ook 'Cookie-instellingen' bezoeken om een ​​gecontroleerde toestemming te geven.
Cookie SettingsAccept All
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDuurBeschrijving
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
OPSLAAN & ACCEPTEREN